Регистрация

Пържени скаридени кюфтенца със сос с целина

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
03 Jun
|
Видяна:
346
Оцени рецептата

450 г скариди

2 тънки филийки джинджифил, пресен

1 скилидка чесън

1 стрък целина, прясна и почистена

1 ч.л. соев сос

1 с.л. сос от стриди

1 с.л. водка

3 с.л. пилешки бульон

1 с.л. царевично нишесте

1 ч.л. сол

1 с.л. царевично нишесте

2 ч олио, за пържене на маслена баня

Листа от маруля

 

Почистете скаридите. Накълцайте ги много фино, почти на паста. Наситнете джинджифила и чесъна и разделете сместа на две. Нарежете целината под ъгъл на парчета с около 0,5 см дебелина. В малка купа смесете соевия сос, соса от стриди, водката, пилешкия бульон и 1 супена лъжица от царевичното нишесте. Запазете тази смес. В друга купа, комбинирайте скаридите с половината от нарязания наситно джинджифил и половината от нарязания наситно чесън, прибавете солта и останалата супена лъжица царевично нишесте. Разбърква се добре и с леко навлажнени ръце се оформят топки от около 2,5 см в диаметър. Загрейте олиото до 180 градуса и изпържете скаридените топки по 6 наведнъж. Отцедете топките върху хартиени кърпи и заделете на топло. Оставете една супена лъжица от горещото олио в тигана и запържете останалия джинджифил и чесън, докато станат златисти, добавете целината и запържете бързо за около половин минута. Добавете заделената смес със сосовете и се разбърква, докато се сгъсти. В чиния, подредете листа маруля и подредите скаридените топки отгоре, залейте със соса и поднесете горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта