Пържени скаридени кюфтенца със сос с целина
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г скариди
2 тънки филийки джинджифил, пресен
1 скилидка чесън
1 стрък целина, прясна и почистена
1 ч.л. соев сос
1 с.л. сос от стриди
1 с.л. водка
3 с.л. пилешки бульон
1 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. сол
1 с.л. царевично нишесте
2 ч олио, за пържене на маслена баня
Листа от маруля
Почистете скаридите. Накълцайте ги много фино, почти на паста. Наситнете джинджифила и чесъна и разделете сместа на две. Нарежете целината под ъгъл на парчета с около 0,5 см дебелина. В малка купа смесете соевия сос, соса от стриди, водката, пилешкия бульон и 1 супена лъжица от царевичното нишесте. Запазете тази смес. В друга купа, комбинирайте скаридите с половината от нарязания наситно джинджифил и половината от нарязания наситно чесън, прибавете солта и останалата супена лъжица царевично нишесте. Разбърква се добре и с леко навлажнени ръце се оформят топки от около 2,5 см в диаметър. Загрейте олиото до 180 градуса и изпържете скаридените топки по 6 наведнъж. Отцедете топките върху хартиени кърпи и заделете на топло. Оставете една супена лъжица от горещото олио в тигана и запържете останалия джинджифил и чесън, докато станат златисти, добавете целината и запържете бързо за около половин минута. Добавете заделената смес със сосовете и се разбърква, докато се сгъсти. В чиния, подредете листа маруля и подредите скаридените топки отгоре, залейте със соса и поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ