Пържени пролетни рулца със скариди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За гарниране:
1 връзка мента
1 връзка кориандър
За пълнежа:
450 г китайски спагети
113 г нетлъста телешка кайма
113 г свинска кайма
113 г пресни или консервирани раци, отцедени
4 лука шалот, смлени
4 скилидки чесън, счукан
1/2 средно големи глави лук, настъргани
1 ч пресни соеви кълнове
2 с.л. рибен сос
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 яйце
За пържене:
1/2 ч захар
24 кръга оризова хартия, всеки от по 26 см в диаметър
24 сурови скариди, средно големи, обелени, с опашката, почистени от вената
фъстъчено олио, за пържене
Измийте и подсушете листата мента и кориандър. Заделете.
Пригответе плънката: Накиснете спагетите в топла вода за 30 минути. Отцедете. Нарежете на парчета с дължина 2,5 см.
На рулцата: Напълнете купа с 4 чаши топла вода и разтворете захарта в нея. Вземете по 2 листа оризова хартия и дръжте останалите листове покрити с влажна кърпа, за да не се набръчкат. Потопете 1 лист оризова хартия в топлата вода. Извадете и разпънете върху суха кърпа на равна повърхност. Накиснете втория лист от оризова хартия и да го разпънете, без да докосва другия. Сгънете долната третина на всеки кръг. Поставете 1/2 супена лъжица от пълнежа в центъра на сгънатия участък. Сложете 1 скарида в плънката, като оставите опашката да стърчи над линията на прегъване. Покрийте скаридите с още 1/2 супена лъжица пълнеж и увийте тестото на стегнат триъгълник. Изпържете рулцата в сгорещено олио на умерен огън в продължение на 10 - 12 минути, като ги обръщате често, докато се получи коричка и са златисто кафяви. Отцедете върху хартиени кърпи. Поднесете с мента и кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ