Пържени пролетни рулца с гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
226 г тънки оризови спагети
За пълнежа:
6 сушени китайски гъби
1 с.л. сушени дървесни гъби
6 водни кестена, обелени и нарязани
113 г пресни или консервирани раци, отцедени
226 г сурови скариди, обелени, почистени от вената и смлени на кайма
340 г свинска кайма
1 средно голяма глава лук, настърган
4 лука шалот, смлени
4 скилидки чесън, счукан
2 с.л. рибен сос
1 ч.л. прясно смлян черен пипер
3 яйца
За рулцата:
1/2 ч захар
40 кръга оризова хартия от по 16,5 см в диаметър
Фъстъчено олио, за пържене
Сварете спагетите. Заделете. Пригответе плънката: Накиснете двата вида гъби в топла вода, докато омекнат, за около 30 минути. Отцедете. Премахнете стъблата на гъбите и изцедете хубаво водата. Смелете гъбите на кайма. Смесете гъбите с останалите съставки за плънката в голяма купа, най-добре с ръце. Заделете. На рулцата: Напълнете купа с 4 чаши топла вода и разтворете захарта в нея. Вземете по четири листа оризова хартия наведнъж, като държите останалите листа покрити с влажна кърпа, за да не се набръчкат. Един по един, потопете листовете в топла вода. Бързо ги извадете и разпънете на равна повърхност върху суха кърпа. Не трябва да се допират. Сгънете долната третина на всеки кръг. Сложете по една пълна чаена лъжичка от пълнежа в центъра на сгънатия участък. Навийте на компактен правоъгълник. Сгънете едната страна на хартията върху сместа, след това покрийте с другата страна. Навийте на руло върху плънката. Продължете, докато цялата смес се използва. На рулцата: Налейте олиото в дълбок тиган и сгорещете до 160С. Изпържете рулцата на партиди на умерен огън в продължение на 10 - 12 минути, като обръщате често, до златисто и хрупкава коричка. Извадете и отцедете върху салфетки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ