Пържени зеленчуци по индонезийски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 глава броколи, нарязана на розички (около 1 чаша)
1 средно голяма глава лук, нарязан на четвъртинки и на филийки с дебелина 1см
1 морков, нарязан на филийки с дебелина 0,5 см
225 г гъби кладница, нарязани на ивици
Останалата марината
4 с.л. тайландски фъстъчен чили сос
1 с.л. царевично нишесте, разтворено в
1/2 ч топла вода
Фъстъчено олио
Загрейте уока, изсипете малко олио и изчакайте да се сгорещи. Бързо запържете морковите, след това броколите, след това лука, по около 1 минута всяко. Добавете марината, разбърква се 1 минута; добавете фъстъчения сос, разбърква се още една минута, след което добавете царевично нишесте и варете, докато се сгъсти. При поднасяне, поставете купчина жасминов ориз във всяка чиния, сложете купчина от запържените зеленчуци от едната му страна; полейте всичко със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ