Пържени дъмплинги със свинско
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г пакет яйчни дъмплинги
1 разбито яйце
достатъчно олио за пържене на маслена баня
1 ч свинско печено, нарязано на кубчета
1/2 ч сварени и нарязани на кубчета скариди
1/4 ч водни кестени
1/4 ч нарязани кълнове бамбук, консерва
2 ч накъсани пресни соеви кълнове
2 стръка зелен лук, нарязан ситно
4 пресни гъби, нарязани
1/2 ч.л. захар
2 с.л. соев сос
1 с.л. сусамово олио
Сол и черен пипер на вкус
Сгорещете олиото в голям тиган. Запържете бързо соевите кълнове на силен огън при непрекъснато разбъркване. Добавете гъбите, водните кестени, бамбука и гответе около 2 минути. Добавете месото, скаридите, зеления лук, солта и черния пипер, соевия сос и захарта. Отстранете от огъня и оставете да се охлади. Сложете 2 супени лъжици от сместа в центъра на всеки дъмплинг. Съберете двата противоположни края и сгънете навътре. Навлажнете другите два края с разбитото яйце. Навийте на плътно руло. Сгорещете олиото за пържене в дълбок съд или широк и дълбок тиган. Запържете дъмплингите до златисто кафяво, като обръщате толкова често, че да получите равномерно покафеняване. Махнете от маслото и се поставят върху абсорбираща хартия, за да се отцедят. Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ