Регистрация

Пържени дъмплинги със свинско

Автор:
Надежда
|
Дата:
04 Jun
|
Видяна:
366
Оцени рецептата

450 г пакет яйчни дъмплинги

1 разбито яйце

достатъчно олио за пържене на маслена баня

1 ч свинско печено, нарязано на кубчета

1/2 ч сварени и нарязани на кубчета скариди

1/4 ч водни кестени

1/4 ч нарязани кълнове бамбук, консерва

2 ч накъсани пресни соеви кълнове

2 стръка зелен лук, нарязан ситно

4 пресни гъби, нарязани

1/2 ч.л. захар

2 с.л. соев сос

1 с.л. сусамово олио

Сол и черен пипер на вкус

 

Сгорещете олиото в голям тиган. Запържете бързо соевите кълнове на силен огън при непрекъснато разбъркване. Добавете гъбите, водните кестени, бамбука и гответе около 2 минути. Добавете месото, скаридите, зеления лук, солта и черния пипер, соевия сос и захарта. Отстранете от огъня и оставете да се охлади. Сложете 2 супени лъжици от сместа в центъра на всеки дъмплинг. Съберете двата противоположни края и сгънете навътре. Навлажнете другите два края с разбитото яйце. Навийте на плътно руло. Сгорещете олиото за пържене в дълбок съд или широк и дълбок тиган. Запържете дъмплингите до златисто кафяво, като обръщате толкова често, че да получите равномерно покафеняване. Махнете от маслото и се поставят върху абсорбираща хартия, за да се отцедят. Поднесете горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта