Регистрация

Пържени дъмплинги с портокалов сос за потапяне

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
332
Оцени рецептата

450 г свинска кайма, запържена

450 г сварени скариди

1/4 ч ситно нарязан лук

1/4 ч ситно накъсано китайско зеле

2 ч.л. соев сос

1/2 ч.л. царевично нишесте

1/4 ч.л. смлян джинджифил

20 готови дъмплинга

1 с.л. фъстъчено олио

2 ч.л. нискокалоричен маргарин

2 с.л. Терияки сос

За соса за потапяне:

4 ч.л. портокалов мармалад

2 ч.л. сос хойсин

2 ч.л. оризов оцет

 

На дъмплингите: В средно голяма купа смесете каймата, скаридите, лука, зелето, соевия сос, царевичното нишесте и джинджифила, смесват се добре. Сложете по равни количества от сместа в (около 1 чаена лъжичка) в центъра на всеки дъмплинг; навлажнете краищата с вода и прегънете наполовина, така че да се получи триъгълник. Натиснете краищата заедно, за да запечатат; в тиган или уок, комбинирайте олиото и маргарина и сгорещете, на силен огън, докато маргаринът забълбука. Прибавете дъмплингите и пържете, като обръщате често, докато покафенеят от всички страни. Добавете терияки соса и оставете да заври, като се разбърква, за да покрие дъмплингите. Използвайте решетъчна лъжица и ги прехвърлете в чиния за сервиране, но запазете соковете в тигана. На соса: в същия тиган (или уок) добавете съставките за соса и се разбърква, за да се съчетаят със соковете в тигана. Изсипете соса в малка купа и сервирайте с дъмплингите.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта