Пържени банички със свинска и телешка кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
1 1/2 с.л. зехтин
1 с.л. брашно
115 г фино смляно телешко
340 г свинска кайма
1 ч лук, нарязан
1/2 ч зелен лук; нарязан
1/4 ч магданоз
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. риган
За тестото:
2 1/2 ч брашно
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. бакпулвер
1/4 ч мазнина
2 яйца, разбити
1/2 ч мляко
олио за пържене
За пълнежа: Смесете олиото и брашното в голям тиган. Добавете следващите четири съставки. Гответе, докато месото вече не е розово. Добавете подправките. Отцедете излишната мазнина. Охладете, преди да напълните тестото. За тестото: Пресейте брашното, солта и бакпулвера в купа. Разбърква се добре. Нарежете мазнината. Смесете млякото и разбитите яйца и се добавят към брашнената смес. Разделете тестото на 10 парчета. Разточете всяка на кръг. Поставете по няколко супени лъжици от сместа с месо в един от краищата на тестото. Прегънете. Навлажнете краищата с вода. Слепете с вилица. Загрейте олио във фритюрник на 180С. Изпържете баничките до златисто. Извадете от мазнината и отцедете върху хартия.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ