Регистрация

Пържен сом в специална панировка

Автор:
любомира
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
1525
Оцени рецептата

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1 ч царевично брашно

1 с.л. шери или коняк (по желание)

1 бурканче горчица

Олио за пържене

Сом (пържоли или филе)

 

Сгорещете олиото. Подсушете рибата и намажете с горчица, (смесена с шери или бренди по желание). Пресейте царевичното брашно, солта и черния пипер в торбичка. Добавят се по 2 или 3 пържоли или филе или една цяла риба; затворете и разклатете хубаво. Сложете рибата внимателно в горещото олио и се запържва докато леко покафенее. Отцедете върху хартия.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта