Регистрация

Пържен праз с естрагон

Автор:
marcheva
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
469
Оцени рецептата

4 стръка праз, около 2,5 см дебелина, белите части само

1 яйце

пипер, прясно смлян, на вкус

1 чаена лъжичка магданоз, пресен, нарязан

1 чаена лъжичка естрагон, пресен, нарязан

брашно, за овалване

олио, за пържене

рапично или фъстъчено олио или лек зехтин

естрагонов оцет

 

Почистете праза много добре и го задушете над вряща вода, докато омекне за около 10 минути, след това поставете върху хавлиена кърпа, за да се отцеди. Разбийте яйцата в чиния и подправете със сол и черен пипер. Добавете магданоза и половината естрагон. Потопете праза в яйцето и разклатете, за да се покрие хубаво, а след това оваляйте в брашно.

Сгорещете достатъчно олио в тиган, така че да покрие дъното щедро. Изпържете праза, като обръщате често, докато се изпържи хубаво навсякъде. Извадете върху хавлиена кърпа да се отцеди за кратко. Сервирайте с останалия естрагон, поръсен отгоре и с купичка естрагонов оцет за потапяне.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта