Регистрация

Пълнено чили със сирене

Автор:
gabi
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
212
Оцени рецептата

За чушлетата:

6 люти чушки, печени и обелени

3 яйца, разделени

113 г сирене

1/2 ч универсално брашно

олио за пържене

За доматения сос:

4 малки домата, белени

1/2 ч.л. сол

1 малка глава лук

2 малки люти чушки

1 скилидка чесън

1/8 ч.л. канела

1 с.л. растително масло

1/8 ч.л. смлян карамфил

1/2 ч пилешки бульон

 

Пригответе доматения сос и дръжте на топло.

Изрежете възможно най-малка цепка от едната страна на всяка чушка и премахнете семената. Оставете стъблата. Подсушете с хартиени кърпи лютите чушки. Сиренето се нарязва на дълги тънки пръчки, по една за всяко чушле. Поставете една пръчка сирене във всяко чушле. Налейте олио в дълбок тиган. Загрейте олиото до 185ºС. Разбийте белтъците в чиста купа с чиста бъркалка на сняг. Разбийте леко жълтъците в малка купа и ги прибавете при белтъците. Оваляйте чушките в брашно, след което се потапят в яйчената смес, за да се покрият. Изпържете в горещото олио до златисто кафяво, като обръщате с шпатула. Отцедете върху хартиени кърпи. Поднесете веднага, гарнирани с доматен сос.

На доматения сос: Смесете доматите, лука и чесъна в блендер или кухненски робот и пюрирайте. Загрейте олиото в тенджера и добавете доматената смес. Гответе 10 минути, като от време на време се разбърква. Добавете бульона, солта, черния пипер, карамфила и канелата. Оставете да къкри леко в продължение на 15 минути.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта