Пълнено чили със сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За чушлетата:
6 люти чушки, печени и обелени
3 яйца, разделени
113 г сирене
1/2 ч универсално брашно
олио за пържене
За доматения сос:
4 малки домата, белени
1/2 ч.л. сол
1 малка глава лук
2 малки люти чушки
1 скилидка чесън
1/8 ч.л. канела
1 с.л. растително масло
1/8 ч.л. смлян карамфил
1/2 ч пилешки бульон
Пригответе доматения сос и дръжте на топло.
Изрежете възможно най-малка цепка от едната страна на всяка чушка и премахнете семената. Оставете стъблата. Подсушете с хартиени кърпи лютите чушки. Сиренето се нарязва на дълги тънки пръчки, по една за всяко чушле. Поставете една пръчка сирене във всяко чушле. Налейте олио в дълбок тиган. Загрейте олиото до 185ºС. Разбийте белтъците в чиста купа с чиста бъркалка на сняг. Разбийте леко жълтъците в малка купа и ги прибавете при белтъците. Оваляйте чушките в брашно, след което се потапят в яйчената смес, за да се покрият. Изпържете в горещото олио до златисто кафяво, като обръщате с шпатула. Отцедете върху хартиени кърпи. Поднесете веднага, гарнирани с доматен сос.
На доматения сос: Смесете доматите, лука и чесъна в блендер или кухненски робот и пюрирайте. Загрейте олиото в тенджера и добавете доматената смес. Гответе 10 минути, като от време на време се разбърква. Добавете бульона, солта, черния пипер, карамфила и канелата. Оставете да къкри леко в продължение на 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ