Регистрация

Пълнено руло Стефани

Автор:
marto
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
616
Оцени рецептата

1 ч галета

1/3 ч фино нарязан лук

1 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

1/4 ч мляко

1 яйце, леко разбито

225 г фино смляно телешко

225 г нетлъста свинска кайма

1/2 ч настърган Чедър

115 г консервирани гъби, отцедени, нарязани

1 1/2 ч сладки картофи, намачкани на пюре

Червен пипер (по желание)

 

1. В голяма купа смесете галетата, лука, солта, черния пипер, млякото и яйцата; разбъркайте добре с помощта на гумена шпатула.

2. Натрошете каймата в сместа и разбъркайте внимателно, докато се обединят.

3. В плитка, топлоустойчива, неметална тавичка, оформете около една трета от сместа на правоъгълник.

4. Поръсете с половината сирене. Подредете гъбите върху сиренето, като оставите около 1 см граница около ръбовете. Поръсете веднага с останалото сирене.

5. Внимателно оформете останалата смес с месо над сиренето и гъбите, като внимателно запечатате ръбовете.

6. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 9 минути или почти до готовност.

7. С помощта на шпатула, намажете месото с пюре от картофи. Покрийте напълно отгоре и отстрани. По желание се поръсва с червен пипер.

8. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 3 минути или до пълна готовност на месото.

9. Оставете да престои на стайна температура 4 мин. преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта