Регистрация

Пълнени тулумбички

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
27 Aug
|
Видяна:
476
Оцени рецептата

1 ч вода

1/2 ч масло/маргарин

1/2 ч.л. сол

1 ч брашно

5 средно големи яйца

2 с.л. масло или маргарин

2 средно голяма глава лук, нарязан фино

450 г гъби, нарязани фино

1 с.л. сметана

 

Загрейте фурната до 200ºС. Намазнете и набрашнете голяма тава. Смесете водата, 1/2 чаша маргарин и солта в тенджера. Оставете да заври на умерен огън. Добавете брашното наведнъж. Разбърква се енергично с дървена лъжица до гладкост и докато тестото образува топка и се отделя от стените на съда. Отстранете от огъня. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Изсипете тестото в голяма сладкарска чанта, с приставка за тулумбички. Изстискайте по около една супена лъжица тестото върху подготвената тава, като оставите известно разстояние между отделните тулумбички. Пече се 20-25 минути до златисто кафяво. Оставете да изстине. Разтопете 2 супени лъжици масло / маргарин в голям тиган. Добавете лука и гъбите; запържете леко на умерено-слаб огън, докато омекнат. Добавете заквасената сметана в лучената смес; оставете да се охлади. Срежете изпечените тулумбички наполовина хоризонтално. С помощта на лъжица или малък нож, отстранете мекото тесто отвътре, така че да се получат 2 кухи парчета с дебелина 0,5 см. Сложете около 1 супена лъжица от сместа със заквасена сметана в долната част на всяка тулумба. Сложете горната част отгоре. Загрейте фурната до 180ºС. Пече се в голяма тава 10 минути или докато се сгорещи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта