Пълнени топчици от сладки картофи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
680 г сладки картофи, нарязани на малки парченца
1 ч.л. сол
1 ч.л. мононатриев глутамат
2 с.л.захар
2 с.л. меко масло
2 с.л. брашно от тапиока
За плънката:
113 г скариди
113 г месо, мляно
3 малки глави лук, нарязан
56 г замразен зелен грах
1 пресен лук, нарязан
2 гъби, нарязани на кубчета
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. мононатриев глутамат
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. соев сос
1/2 ч.л. сос от стриди
1/2 с.л. царевично брашно, разтворено в 3 с.л. вода
2 с.л. олио за готвене
1. Задушете картофите до омекване. Намачкайте на каша. Оставя се да изстине.
2. Сгорещете олиото за готвене в тиган. Добавете скаридите и каймата и се разбърква в продължение на 1 минута. Добавете лука, пресния лук и гъбите и се разбърква за още една минута.
3. Добавете сол, мононатриев глутамат, захар, соев сос, сос от стриди и сместа с царевично брашно. Разбърква се добре. Добавете зеления грах и се разбърква. Свалете от огъня и охладете.
4. Сложете съставките за тестото в купа и разбъркайте добре. Замесете добре. Разделете на 20-25 части.
5. Разточете всяка част на топка и разточете.
6. Сложете 1 ч.л. от пълнежа в центъра на тестото. Навлажнете краищата, сгънете отново и запечатайте.
7. Сгорещете олио за готвене за пържене на маслена баня. Пържете до златисто кафяво. Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ