Пълнени тиквички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 тиквички, по 225 г всяка
225 г гъби
4 с.л. масло
1 ч лук, нарязан фино
2 ч.л. чесън, фино счукан
2 ч.л. лимонов сок
1/4 ч.л. мащерка, сушена
Сол и прясно смлян черен пипер - на вкус
1 ч галета
2 с.л. галета
1/3 ч магданоз, нарязан фино
4 с.л. настърган пармезан
1 жълтък
3 с.л. зехтин
Загрейте фурната до 225ºС. Отрежете краищата на тиквичките. Срежете всяка наполовина по широчина. Нарежете всяко парче на половинки по дължина. Издълбайте в центъра, така че да се получи черупка с дебелина 0,5 см. Заделете и нарежете фино издълбаните тиквички. Трябва да се получат около 1 -1/2 чаша. Налейте достатъчно вода, така че да покрие черупките в тенджера и се кипва. Добавете черупките и оставете да къкрят за 2 минути. Отцеждат се внимателно. Почистете и нарежете ситно гъбите. Трябва да се получат около 2 чаши. Сгорещете маслото в тиган и добавете лука и чесъна. Запържете за кратко, като разбърквате и добавете гъбите и лимоновия сок. Разбъркайте и загрейте за около 1 минута. Добавете нарязаните тиквички, мащерката, солта и черния пипер. Гответе около 3 минути, докато се изпари излишната влага. Изсипете в купа и оставете да се охлади. Добавете 1 чаша галета, магданоза, 2 супени лъжици от сиренето и смесете хубаво. Добавете жълтъка. С една супена лъжица зехтин, намажете вътрешността на тавичка, достатъчно голяма, за да побере черупките на един слой. Разпределете равномерно плънката във всяка черупка и загладете отгоре. Смесете останалите 2 с.л. галета с останалите 2 супени лъжици сирене и се поръсва върху тиквичките. Поръсете равномерно с останалите 2 супени лъжици зехтин. Поставете във фурната за 25 мин. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ