Регистрация

Пълнени тиквички

Автор:
Надежда
|
Дата:
17 Mar
|
Видяна:
667
Оцени рецептата

4 тиквички, по 225 г всяка

225 г гъби

4 с.л. масло

1 ч лук, нарязан фино

2 ч.л. чесън, фино счукан

2 ч.л. лимонов сок

1/4 ч.л. мащерка, сушена

Сол и прясно смлян черен пипер - на вкус

1 ч галета

2 с.л. галета

1/3 ч магданоз, нарязан фино

4 с.л. настърган пармезан

1 жълтък

3 с.л. зехтин

 

Загрейте фурната до 225ºС. Отрежете краищата на тиквичките. Срежете всяка наполовина по широчина. Нарежете всяко парче на половинки по дължина. Издълбайте в центъра, така че да се получи черупка с дебелина 0,5 см. Заделете и нарежете фино издълбаните тиквички. Трябва да се получат около 1 -1/2 чаша. Налейте достатъчно вода, така че да покрие черупките в тенджера и се кипва. Добавете черупките и оставете да къкрят за 2 минути. Отцеждат се внимателно. Почистете и нарежете ситно гъбите. Трябва да се получат около 2 чаши. Сгорещете маслото в тиган и добавете лука и чесъна. Запържете за кратко, като разбърквате и добавете гъбите и лимоновия сок. Разбъркайте и загрейте за около 1 минута. Добавете нарязаните тиквички, мащерката, солта и черния пипер. Гответе около 3 минути, докато се изпари излишната влага. Изсипете в купа и оставете да се охлади. Добавете 1 чаша галета, магданоза, 2 супени лъжици от сиренето и смесете хубаво. Добавете жълтъка. С една супена лъжица зехтин, намажете вътрешността на тавичка, достатъчно голяма, за да побере черупките на един слой. Разпределете равномерно плънката във всяка черупка и загладете отгоре. Смесете останалите 2 с.л. галета с останалите 2 супени лъжици сирене и се поръсва върху тиквичките. Поръсете равномерно с останалите 2 супени лъжици зехтин. Поставете във фурната за 25 мин. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта