Пълнени панирани гъби по китайски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
24 пресни гъби
170 г обезкостено крехко свинско
1/4 ч отцедени цели водни кестени
3 стръка зелен лук
1/2 малка червена или зелена чушка, без семената
1 малък стрък целина
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. настърган пресен джинджифил
2 с.л. оризово вино или сухо шери
1 ч.л. соев сос
1/2 ч.л. сос хойсин
1 яйчен белтък
3 ч растително масло
1/2 ч универсално брашно
За тестото:
1/2 ч царевично нишесте
1/2 ч универсално брашно
1 1/2 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.л. сол
1/2 ч мляко
1/3 ч вода
На гъбите:
1. Почистете гъбите и избършете с влажна кърпа. Махнете стъблата и ги нарежете ситно. Прехвърлете ги в голяма купа.
2. Нарежете ситно свинското, водните кестени, лука, чушките и целината в кухненски робот. Добавете ги при нарязаните стъбла гъби. Добавете царевично нишесте, джинджифил, вино, соев сос, сос Хойсин и яйчен белтък. Разбърква се добре.
3. Сложете от сместа със свинското в кухините на гъбените шапчици.
4. Загрейте олиото в тиган на силен огън, докато достигне 190 градуса.
5. Пригответе тестото. Внимателно натопете гъбите в брашно, след това в тестото, така че да се покрият напълно. Изпържете по 6 или 8 гъби наведнъж в загрятото олио до златисто, за около 5 минути. Отцедете върху хартия.
На тестото:
6. Смесете царевичното нишесте с брашното, бакпулвера и солта в купа. Смесете с млякото и водата и разбъркайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ