Регистрация

Пълнени панирани гъби по китайски

Автор:
трайкова
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
224
Оцени рецептата

24 пресни гъби

170 г обезкостено крехко свинско

1/4 ч отцедени цели водни кестени

3 стръка зелен лук

1/2 малка червена или зелена чушка, без семената

1 малък стрък целина

1 ч.л. царевично нишесте

1 ч.л. настърган пресен джинджифил

2 с.л. оризово вино или сухо шери

1 ч.л. соев сос

1/2 ч.л. сос хойсин

1 яйчен белтък

3 ч растително масло

1/2 ч универсално брашно

За тестото:

1/2 ч царевично нишесте

1/2 ч универсално брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

3/4 ч.л. сол

1/2 ч мляко

1/3 ч вода

 

На гъбите:

1. Почистете гъбите и избършете с влажна кърпа. Махнете стъблата и ги нарежете ситно. Прехвърлете ги в голяма купа.

2. Нарежете ситно свинското, водните кестени, лука, чушките и целината в кухненски робот. Добавете ги при нарязаните стъбла гъби. Добавете царевично нишесте, джинджифил, вино, соев сос, сос Хойсин и яйчен белтък. Разбърква се добре.

3. Сложете от сместа със свинското в кухините на гъбените шапчици.

4. Загрейте олиото в тиган на силен огън, докато достигне 190 градуса.

5. Пригответе тестото. Внимателно натопете гъбите в брашно, след това в тестото, така че да се покрият напълно. Изпържете по 6 или 8 гъби наведнъж в загрятото олио до златисто, за около 5 минути. Отцедете върху хартия.

На тестото:

6. Смесете царевичното нишесте с брашното, бакпулвера и солта в купа. Смесете с млякото и водата и разбъркайте.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта