Регистрация

Пълнени опашки от омар

Автор:
Ivko
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
739
Оцени рецептата

12 пресни омара (450 г)

1/2 ч кубчета воден кестен (или целина)

Олио

За сместа с царевично нишесте:

1 щипка сол

1/4 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. бульон или вода

За португалския сос:

3 с.л. масло

1 1/2 с.л. брашно

1/3 ч кокосов сок

1/3 ч бульон или вода

1 1/2 с.л. сгъстено мляко

1 1/2 ч.л. къри на прах

1/2 ч.л. сол

За плънката:

1/2 ч ситно нарязано без кожа сурово пилешко месо

1/2 ч фино нарязан лук

1/4 ч фино нарязани гъби

8 предварително накиснати и ситно нарязани малки сушени черни китайски гъби

1/8 ч фино нарязана целина

1 с.л. фино нарязан лук шалот

1/3 ч ситно нарязано сурово месо от омар

Олио

За овалване:

2 яйца, разбити

Галета

За гарниране:

1 - 2 ситно нарязани червени чушки

 

Свалете черупката на омара. Заделете и почистете опашките. Отделете достатъчно месо от неварения омар, колкото е необходимо за плънката и нарежете фино на кубчета. Накълцайте оставащия омар на малки квадратни парчета. Подгответе сместа с царевично нишесте като разбъркате добре. За португалския сос, загрейте маслото на слаб огън, добавете брашното, след това останалите съставки за соса. Сварете на паста и оставете настрана. За плънката, запържете съставките в малко масло на слаб огън. Добавете португалския сос. Отстранете от огъня и когато се охлади, напълнете черупките от опашката. Поръсете подаващата се плънка с яйце, поръсете с галета. Сгорещете достатъчно количество олио за пържене на маслена баня, докато запуши и намалете огъня; сложете пълнените опашки за 5 мин. до златисто. Отстранете от огъня. Сгорещете още 4-5 чаши олио в уока. Когато се сгорещи, добавете парчетата месо от омар  и запържете. Извадете и заделете. Почистете и сгорещете тигана с 1/2 чаена чаша олио и запържете при разбъркване нарязаните на кубчета водни кестени (или целина) и сместа с царевично нишесте смес в продължение на 1 минута. Изсипете сместа в чиния и се поръсва нарязана червена чушка. Подредете опашките от омар в кръг около нея.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта