Регистрация

Пълнени краставици със свинско

Автор:
марина цекова
|
Дата:
05 Apr
|
Видяна:
178
Оцени рецептата

За пълнежа:

340 г крехко свинско, смляно

1 с.л. соев сос

1 с.л. сухо шери

2 ч.л. сусамово олио

1 ч.л. захар

1 ч.л. царевично нишесте

За соса:

1/3 ч пилешки бульон

2 с.л. соев сос

2 с.л. сухо шери

1 ч.л. захар

Друго:

2 големи краставици

2 ч.л. царевично нишесте, разтворено в 2 ч.л. вода

 

Смесете продуктите за плънката в купа и разбъркайте добре. Оставете настрана за 30 минути.

Смесете продуктите за соса в купа и оставете настрана.

Обелете краставиците, ако желаете. Нарежете ги на колелца с дебелина 2,5 см и издълбайте центъра на всяко парче. Сложете по лъжица от пълнежа във всяко изрязано парче. Леко поръсете с царевично нишесте и изтръскайте излишното. Оставете настрана.

Сгорещете тиган с олио на силен огън, докато достигне до 180 - 190 градуса. Изпържете краставиците в продължение на 2 минути. Извадете и отцедете върху хартиени кърпи. Поставете изпържените краставици в широка тенджера с незалепващо покритие. Изсипете соса и оставете да заври. Намалете температурата, покрийте и оставете да къкри в продължение на 8 до 10 минути. Добавете разтвореното царевично нишесте и варете, като се разбърква, докато сосът заври. Подредете върху чиния за сервиране и поднесете горещо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта