Регистрация

Пълнени зеленчукови самоси

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
04 Sep
|
Видяна:
475
Оцени рецептата

За тестото:

1 ч брашно

1 яйце, разбито

1/4 ч.л. сол

1/2 ч студена вода

За зеленчуците:

1 с.л. царевично олио

1 средно голяма глава лук, нарязан

1 скилидка чесън, нарязан

1 картоф; обелен и нарязан на малки парченца

1/2 ч карфиол (нарязан)

1 морков, нарязан (1/2 ч)

1/2 ч зелен грах, пресен или замразен

1/2 ч тънко нарязани зелени маслини

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 ч царевично олио, за пържене на маслена баня

 

Смесете брашното, яйцата и солта, като добавите достатъчно вода, за да се получи влажно тесто. Заделете. Загрейте олиото в тиган, добавете лука и чесъна, и се запържва като се разбърква на умерен огън, до светло кафяво, около 3 минути. Заделете. Вземете картофа и по 1/2 ч от другите три зеленчука и бланширайте във вряща вода за 5 минути. Отцедете добре. Добавете ги в тигана с лука и чесъна и се запържва като се разбърква на умерен огън за около 3 минути, за да се смеси добре. Добавете сол и черен пипер Охлажда се. Вземете 1 с.л. от тестото и го натиснете върху равна повърхност на квадрат с размери около 7 см. Сложете 1 .л. от зеленчуковата смес в долната половина на квадрата и го прегънете на триъгълник. Повторете с останалото тесто и плънка. Загрейте олиото в уок или тиган и запържете на умерен огън за около 3 минути. Отцедете върху хартиени кърпи. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта