Пълнени гъби със синьо сирене
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
20 големи пресни гъби
2 с.л. масло или маргарин
1/4 ч ситно нарязана червена чушка
1/2 ч пълномаслена сметана
1/3 ч натрошеното синьо сирене
1 1/2 ч сварен ориз
1 с.л. наситнен пресен босилек
1/8 ч.л. смлян бял пипер
Почистете гъбите с влажна хартиена кърпа. Премахнете стъблата и ги нарежете фино. Оставете настрана. Запържете шапчиците на гъбите в масло в тигана, докато почти омекнат; отцедете върху хартиени кърпи. Запържете гъбените стъбла и червената чушка в тиган. Добавете сметаната и оставете да заври. Намалете огъня и добавете сиренето и гответе докато се разтопи. Прибавете ориза, босилека и черния пипер и стоплете хубаво. Сложете с лъжица от оризовата смес в гъбените шапчици. Поставете ги в намазана плитка тавичка, покрийте с капак и печете на 180ºС в продължение на 10 минути или докато омекнат. Отцедете върху хартиени кърпи. Украсете пълнените гъби с босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ