Регистрация

Пълнени гъби със синьо сирене

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
05 Apr
|
Видяна:
176
Оцени рецептата

20 големи пресни гъби

2 с.л. масло или маргарин

1/4 ч ситно нарязана червена чушка

1/2 ч пълномаслена сметана

1/3 ч натрошеното синьо сирене

1 1/2 ч сварен ориз

1 с.л. наситнен пресен босилек

1/8 ч.л. смлян бял пипер

 

Почистете гъбите с влажна хартиена кърпа. Премахнете стъблата и ги нарежете фино. Оставете настрана. Запържете шапчиците на гъбите в масло в тигана, докато почти омекнат; отцедете върху хартиени кърпи. Запържете гъбените стъбла и червената чушка в тиган. Добавете сметаната и оставете да заври. Намалете огъня и добавете сиренето и гответе докато се разтопи. Прибавете ориза, босилека и черния пипер и стоплете хубаво. Сложете с лъжица от оризовата смес в гъбените шапчици. Поставете ги в намазана плитка тавичка, покрийте с капак и печете на 180ºС в продължение на 10 минути или докато омекнат. Отцедете върху хартиени кърпи. Украсете пълнените гъби с босилек.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта