Регистрация

Пълнени гъби с ябълки **

Автор:
пеева
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
273
Оцени рецептата

140 г пресни гъби

Зеленчуков спрей за готвене

3 с.л. целина, ситно нарязана

1/2 ч ябълки, настъргани

2 с.л. фина суха галета

1 с.л. магданоз, пресен; нарязан

2 с.л. орехи, ситно нарязани- печени

1 с.л. синьо сирене; натрошено

2 ч.л. лимонов сок

 

Почистете гъбите с влажни хартиени кърпи. Отстранете стъблата и нарежете фино 1/3 чаша стебла, като заделите останалите стъбла за друго ястие. Заделете гъбите без стебла настрана. Напръскайте малък тиган със спрей за готвене и го сложете на средно-висока температура, докато се сгорещи. Добавете 1/3 чаша от заделените нарязани стебла от гъбите и целината; сотирайте 2 минути или докато омекнат. Смесете микса с целина с ябълките и следващите пет съставки в малка купа и разбъркайте добре. Сложете около 1-1/2 с.л. от сместа с ябълки във всяка заделена гъба. Сложете така напълнените гъби в съд за печене и печете на 180°С в продължение на 15 минути.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта