Регистрация

Пълнени гъби с чеснов сос бешамел

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
12 Jun
|
Видяна:
981
Оцени рецептата

12 средно големи гъби

3 с.л. безсолно масло

2 стръка зелен лук, нарязани

1 1/2 с.л. едро смлени орехи

1 1/2 с.л. прясно настърган пармезан

1 1/2 с.л. галета

1/4 ч чеснов бешамел

Сол (на вкус)

Прясно смлян бял пипер

Лют червен пипер

4 с.л. безсолно масло

4 с.л. брашно

За чесновия бешамел:

2 1/2 ч пастьоризирано мляко (повече или по-малко, в зависимост от желаната гъстота)

Сол и прясно смлян бял пипер на вкус

1 голямо яйце на стайна температура

Чесново пюре от 3 големи глави чесън, печен на фурна

 

Загрейте до 225 градуса. Почистете гъбите. Отстранете стъблата и ги заделете. Кипнете шапчиците на гъбите в достатъчно вода, колкото да ги покрие, в продължение на 3 минути, докато са почти сварени. Отцедете добре изтрийте с хартиени кърпи и оставете настрана, докато е необходимо. Нарежете стъблата на гъбите наедро. Разтопете 2 с.л. масло в тиган. Сложете нарязаните стъбла гъби и лука. Сотирайте, докато омекнат и соковете се поизпарят. Добавете орехите, галетата, пармезана и останалата 1 супена лъжица масло. Разбърква се, докато маслото се разтопи и се абсорбира. Добавете чесновия бешамел. Добавете сол и прясно смлян черен пипер на вкус. Напълнете всяка гъба със сместа. Поръсете с малко лют червен пипер. Сложете пълнените гъби в леко намазана, плитка тавичка. Пече се в продължение на 10 минути или докато се сгорещи. Сервирайте веднага. На чесновия бешамел: Разтопете маслото в тенджера и добавете брашното, като разбърквате енергично с тел на слаб огън, в продължение на 3 - 4 минути. Смесете с попареното мляко. Оставете да заври. Намалете огъня и се готви внимателно, като се разбърква често, в продължение на 10 - 15 минути. Добавете сол и черен пипер и разбийте с чесновото пюре. Махнете от огъня. Разбийте яйцата в купа. Разбийте част от соса в яйцата. След това добавете яйчената смес в чесновия сос и разбийте. Овкусете и се съхранява в хладилник, покрито с найлоново фолио. Разредете с мляко, преди да използвате, ако е необходимо.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта