Пълнени гъби с чеснов сос бешамел
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
12 средно големи гъби
3 с.л. безсолно масло
2 стръка зелен лук, нарязани
1 1/2 с.л. едро смлени орехи
1 1/2 с.л. прясно настърган пармезан
1 1/2 с.л. галета
1/4 ч чеснов бешамел
Сол (на вкус)
Прясно смлян бял пипер
Лют червен пипер
4 с.л. безсолно масло
4 с.л. брашно
За чесновия бешамел:
2 1/2 ч пастьоризирано мляко (повече или по-малко, в зависимост от желаната гъстота)
Сол и прясно смлян бял пипер на вкус
1 голямо яйце на стайна температура
Чесново пюре от 3 големи глави чесън, печен на фурна
Загрейте до 225 градуса. Почистете гъбите. Отстранете стъблата и ги заделете. Кипнете шапчиците на гъбите в достатъчно вода, колкото да ги покрие, в продължение на 3 минути, докато са почти сварени. Отцедете добре изтрийте с хартиени кърпи и оставете настрана, докато е необходимо. Нарежете стъблата на гъбите наедро. Разтопете 2 с.л. масло в тиган. Сложете нарязаните стъбла гъби и лука. Сотирайте, докато омекнат и соковете се поизпарят. Добавете орехите, галетата, пармезана и останалата 1 супена лъжица масло. Разбърква се, докато маслото се разтопи и се абсорбира. Добавете чесновия бешамел. Добавете сол и прясно смлян черен пипер на вкус. Напълнете всяка гъба със сместа. Поръсете с малко лют червен пипер. Сложете пълнените гъби в леко намазана, плитка тавичка. Пече се в продължение на 10 минути или докато се сгорещи. Сервирайте веднага. На чесновия бешамел: Разтопете маслото в тенджера и добавете брашното, като разбърквате енергично с тел на слаб огън, в продължение на 3 - 4 минути. Смесете с попареното мляко. Оставете да заври. Намалете огъня и се готви внимателно, като се разбърква често, в продължение на 10 - 15 минути. Добавете сол и черен пипер и разбийте с чесновото пюре. Махнете от огъня. Разбийте яйцата в купа. Разбийте част от соса в яйцата. След това добавете яйчената смес в чесновия сос и разбийте. Овкусете и се съхранява в хладилник, покрито с найлоново фолио. Разредете с мляко, преди да използвате, ако е необходимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ