Регистрация

Пълнени гъби с патладжан

Автор:
марина цекова
|
Дата:
07 Jun
|
Видяна:
549
Оцени рецептата

450 г патладжани

Сол

3 с.л. зехтин

1 средно голяма глава лук, нарязан

1 големи стръка целина, нарязана

2 средно големи гъби, нарязани

1 1/2 ч.л. чесън, нарязан

1 голям домат, нарязан

2 с.л. галета

1 с.л. доматено пюре

5 с.л. пресен магданоз, нарязан

1 ч.л. босилек

Пресен лимонов сок

30 средно големи цели гъби

 

Срежете патладжана наполовина по дължина. Направете няколко разреза в месото и поръсете със сол. Нека престои 30 минути. Изплакнете обилно и отцедете добре, подсушете с хартиени кърпи. Обелете и нарежете едро. Сгорещете 2 с.л. зехтин в тиган на умерен огън. Запържете патладжана до омекване. Оставете да изстине. Сгорещете останалия зехтин и запържете лука, целината, нарязаните гъби и чесъна в продължение на 4 минути. Добавете доматите и върнете патладжана в тигана. Добавете галетата, доматеното пюре и 3 с.л. магданоз. Добавете босилека. Продължете готвенето още 4 минути. Точно преди сервиране, избършете целите гъби с кърпа, напоена с лимонов сок. Внимателно отстранете пънчетата. Напълнете всяка гъба с част от сместа с патладжана. Поръсете с останалия магданоз и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта