Пълнени гъби с кашкавал
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
12 големи пресни гъби
3 с.л. масло или маргарин
сол и черен пипер
1/4 ч масло или маргарин
1/8 ч фино нарязан лук
1 с.л. брашно
1/2 ч пълномаслена сметана
1/4 ч нарязан магданоз
1/4 ч настърган кашкавал
1. Избършете гъбите с влажна кърпа. Извадете стъблата и оставете настрана.
2. В топлоустойчива, неметална купа, разтопете 3 с.л. масло в микровълновата фурна за 30 секунди.
3. Намажете гъбите с разтопено масло или маргарин и поставете, с отворената страна нагоре, в плитка, топлоустойчива неметална тавичка. Поръсете отвътре със сол и черен пипер на вкус.
4. Нарежете ситно запазените стъбла.
5. В топлоустойчива, неметална купа, разтопете 1/4 ч масло в микровълновата фурна за 30 секунди. Добавете лука и нарязаните гъби; разбърква се до смесване.
6. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 3 минути или докато лукът и гъбите омекнат. Добавете брашното, разбъркайте до гладкост.
7. Постепенно се разбърква със сметаната до гладкост.
8. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 2 1/2 минути или до сгъстяване и гладкост. Добавете магданоза.
9. Напълнете всяка гъба със сместа.
10. Поръсете с кашкавал.
11. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 3 минути преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ