Пълнени гъби с диви водорасли Араме
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч диви водорасли Араме, изплакнати и накиснати
18 големи пресни гъби
1 ч.л. сусамово олио
1 средна глава лук
1/4 ч мирин
Сокът на 1 лимон
2 с.л. тамаринд
1 ч.л. джинджифилов сок (изстискан от настърган джинджифил)
пресен магданоз, наситнен
червена чушка или резен лимон за украса
Накиснете водораслите за 10 минути. Изплакнете добре и отцедете. Изплакнете гъбите и премахнете стъблата. Поставете гъбените „шапчици“ в тавичка, с отрязаните стъбла нагоре. Нарежете стъблата на кубчета и оставете настрана. Поставете накиснатите водорасли, заедно с водата в малка тенджерка. Ако е необходимо, се добавя още вода, за да ги покрие. Изчакайте да заври и оставете да къкри за около 15 минути. Отцедете. Изстискайте хубаво течността от водораслите и ги натрошете ситно. Загрейте олиото в малък тиган и запържете лука и стъблата на гъбите в продължение на 3-5 минути. Добавете водораслите. Смесете мирина, тамаринда, лимоновия и джинджифиловия сок. Полейте с половината течност водораслите и оставете да къкри, докато течността се изпари. Напълнете гъбените „шапчици“ с водораслите. Полейте с останалата марината отгоре. Покрийте с капак и печете на 180ºС за 20-25 минути – не печете прекалено дълго, за да не се свият гъбите. Гарнирайте и поднесете. За 6 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ