Пълнени гъби с бяло вино
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
24 средно големи гъби
2 с.л. маргарин или масло
1/4 ч лук, нарязан
2 с.л. бяло сухо вино
1/4 ч галета
1/4 ч шунка, нарязана ситно
2 с.л. магданоз, нарязан
1 с.л. сок от лайм
1 скилидка чесън, ситно нарязан
1 ч.л. листа риган, натрошен
щипка пипер
1/2 ч настъргано сирене
Отрежете стъблата на гъбите; нарежете ги фино, така че да се получи 1/4 чаша. Сгорещете маслото. Сложете целите гъби с отворената страна нагоре в маслото. Гответе непокрито докато гъбите са светло кафяви; премахнете гъбите с решетъчна лъжица. Запържете, като разбърквате лука в същия тиган, докато омекне и добавете виното. Оставете на слаб огън за 2 минути. Смесете с нарязани стъбла и останалите съставки, с изключение на сиренето и целите гъби; оставете да изстине леко. Оформете сместа на 24 малки топчета, сложете всяка в една цяла гъба. Поръсете със сирене. Включете грила на фурната. Сложете гъбите в тавичка. Изпечете, докато сиренето се разтопи, около 3 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ