Регистрация

Пълнени гъби по ориенталски

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
12 Aug
|
Видяна:
544
Оцени рецептата

2 с.л. пресен лимонов сок

24 големи гъби, само шапчиците, пънчетата нарязани

3 резена суров бекон

1/4 ч нарязан ситно лук

4 ч.л. чесън, счукан

2 с.л. соев сос

1 с.л. семена сусам, препечен

1/2 ч галета

1 с.л. галета; за гарниране

Пипер на вкус

1 стрък зелен лук, нарязан тънко, за гарнитура

 

В голяма тенджера, смесете 6 чаши вода с лимоновия сок, добавете гъбите и оставете течността да заври. Оставете да гъбите да къкрят за 6 мин. и ги прехвърлете в хартиени кърпи за да се отцедят. Запържете бекона в тиган на умерен огън, докато стане хрупкав и го прехвърлете на хартиени кърпи, за да се отцеди. Излейте цялата мазнина, без 1-1/2 супена лъжица от тигана и запържете лука, чесъна и пънчетата на гъбите на умерено слаб огън, като се разбърква, докато зеленчуците омекнат и добавете соевия сос, сусама, 1/2 чаша галета, натрошения бекон и черен пипер на вкус. Запържете сместа, като се разбърква за 1 минута или докато стане леко суха и я разпределете между гъбените шапки. Поръсете останалата 1 с.л. галета върху гъбите и изпечете в средата на предварително загрята на 160С фурна в продължение на 7 минути или докато плънката се сгорещи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта