Регистрация

Пълнени гъби

Автор:
marcheva
|
Дата:
13 Mar
|
Видяна:
734
Оцени рецептата

10 големи гъби

1 ч.л. зехтин

1/4 средно голяма глава лук, ситно нарязан

3 скилидки чесън, нарязан фино

1/4 ч.л. босилек

1/4 ч.л. риган

1 с.л. пресен магданоз, нарязан

1 филийка бял хляб, натрошен фино

1/8 ч.л. пипер

1 с.л. светъл соев сос

1 с.л. шери

 

1. Загрейте фурната до 180С. Внимателно почистете гъбите с влажна кърпа. Отстранете пънчетата и ги нарежете ситно.

2. Загрейте зехтина (или вода) в тиган. Добавете лука и гответе до златисто. Добавете чесъна и гответе още 1 минута. Добавете нарязаните ситно стъбла гъби, босилека, ригана и магданоза и гответе 5 минути като разбърквате от време на време. Добавете трохите хляб, пипера, соевия сос и шерито и гответе, като се разбърква в продължение на 2 минути. Добавя се допълнително сол и черен пипер, ако е необходимо.

3. Поставете гъбите с отворената страна нагоре, в намаслена тавичка. Напълнете всяка със сместа и образувайте могила с пръсти.

4. Печете 15 минути и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта