Регистрация

Пълнен патладжан

Автор:
Наталия
|
Дата:
25 Jul
|
Видяна:
702
Оцени рецептата

2 с.л. шафраново олио

1 голяма глава лук, ситно нарязан

1 голям стрък целина, нарязан фино

2 скилидки чесън, счукан

1 малки зелени чушки, нарязани на кубчета

2 средно големи патладжана, по 450 г всеки

1 с.л. фино нарязан пресен босилек

1/4 ч наситнен пресен магданоз

1/2 ч.л. сушена мащерка

1 щипка лют червен пипер

1/2 ч галета

1 ч нарязани зрели домати

 

Загрейте фурната до 190 градуса.

Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете лука, целината и чесъна и задушете на слаб огън, докато лукът е полупрозрачен. Добавете зелената чушка и продължете да запържвате леко, докато лукът стане златист. Междувременно, почистете патладжаните и ги срежете наполовина по дължина. С остър нож, направете прорези във всяка половина на няколко пъти надлъжно и напречно, като внимателно отстранявате месото. Оставете черупка с дебелина около 0,5 см. Накълцайте издълбания патладжан и го добавете към сместа в тигана, заедно с всички останали съставки, с изключение на галетата. Добавете малко вода, достатъчно, за да се поддържа сместа влажна. Оставете да къкри, покрито, на слаб огън, докато патладжанът омекне, като се разбърква от време на време. Добавете галетата. Сложете издълбаните черупки патладжан в намаслена плитка тава. Напълнете със сместа и след това се пече за 30-40 минути или до омекване.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта