Регистрация

Пълнен лук с чесън и водни кестени

Автор:
lubo
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
1108
Оцени рецептата

Необходими продукти:

4 големи глави червен лук

3 резена бекон, нарязан на кубчета

1 с.л. масло

1 глава чесън, нарязана

1 консерва от 225 г водни кестени, отцедени, нарязани

1/4 ч галета

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

1 ч ябълков сайдер

 

Начин на приготвяне:

Поставете необеления лук във вряща вода за около 5 минути. Извадете и оставете да се охлади. Срежете отгоре и отдолу, обелете и издълбайте вътрешността. Нарежете вътрешността на лука. Заделете. Запържете бекона в тиган до хрупкавост. Отстранете мазнината, добавете маслото и запържете леко парчетата бекон, нарязания лук и нарязаните ситно скилидки чесън докато леко покафенеят. Добави водните кестени и галетата и продължете да готвите още 3 минути. Добавете сол и черен пипер Напълнете всеки лук със сместа. Поставете в тавичка. Налейте ябълковия сайдер и се пече на 190 градуса за 45-50 минути.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта