Регистрация

Пълнен картоф със сирене

Автор:
marcheva
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
309
Оцени рецептата

1 картоф (225 г)

1/4 ч чедър, настърган

1/4 ч пармезан, прясно настърган

1/4 ч сладка зелена чушка, нарязана на кубчета

1/4 ч гъби, едро нарязани

Щипка сушен риган

1/2 домат, нарязан на кубчета

2 с.л. нискомаслено кисело мляко

Щипка сол

Щипка пипер

 

Измийте хубаво картофа и набодете на няколко места с вилица. Поставете върху хартиена кърпа; сложете в микровълновата фурна на висока мощност за 6-7 минути или докато омекне. Или изпечете на 200C във фурната за 1 час.

Заделете 2 с.л. чедър. В купа, смесете останалия чедър с пармезана, зелената чушка, гъбите, ригана и доматите. Избутайте в единия край на купата. Разполовете картофа и издълбайте вътрешността. Заделете издълбаните черупки. В празната част на същата купа, намачкайте картофа с киселото мляко и прибавете сместа със сиренето. В чиния за сервиране, насипете сместа в картофените черупки. Сложете в микровълновата фурна на висока мощност за 3-4 минути. Или изпечете на 200C във фурната за 15-20 минути. Поръсете със заделения чедър, сол и черен пипер.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта