Пълнен картоф с масло и бекон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продикти:
6 картофа (по-големички)
1/2 малка бучка масло (около 60-80 грама)
150 г бекон
сол, черен пипер и лют пипер
50 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелете катофите и ги измийте. Във всеки от картофите направете по няколко разреза напречно. Не ги правете обаче до долу. Идеята е като се изпекат, да станат на ветрило.
Маслото на стайна температура разбийте с миксер заедно с подправките. След това внимателно вкарайте ароматния крем в разрезите. После добавете по резен бекон.
Печете на 180 градуса около 45 минути или докато прецените, че картофите са готови. След изваждане веднага ги поръсете с малко рендосан кашкавал. Изглеждат страхотно. А колко са вкусни, ще разберат само хората, с които ще ги споделите.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ