Пушен пълнен артишок
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 артишока, пресни, почистени
2 стръка зелен лук, ситно нарязан
6 с.л. зехтин
1 ч гъби, нарязани фино
1/2 ч галета
1/4 ч настърган пармезан
3 с.л. бяло вино
3 с.л. лимонов сок
Сол и черен пипер
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч шунка, нарязана фино
1 с.л. магданоз, нарязан фино
Сложете артишока в тенджера с вряща подсолена вода и оставете да къкри около 35 до 40 минути или докато листата могат да се отделят лесно. Отцедете, освежете под течаща студена вода и се оставя да престои с главата надолу, докато изстине. За да направите соса: Сотирайте зеления лук бавно в 2 супени лъжици от олиото, докато поомекне. Добавете гъбите и гответе 2-3 минути, след което добавете галетата и сиренето. Прехвърлете сместа в купа и се оставя да престои, докато изстине. Добавете виното, лимоновия сок и останалото олио. Подправете с чеснова сол, сол и черен пипер, след което се добавя шунката. Пригответе артишока, като издърпате част от листата в центъра и с лъжичка издълбайте всички мъхести места. Напълнете всеки артишок с дресинг и покрийте с магданоз. Увийте всеки артишок във фолио, като оставите отворена горната част. Поставете върху решетка сложете в уреда за опушване в продължение на 1 до 1-1/2 часа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ