Регистрация

Пушен пълнен артишок

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
04 Mar
|
Видяна:
573
Оцени рецептата

4 артишока, пресни, почистени

2 стръка зелен лук, ситно нарязан

6 с.л. зехтин

1 ч гъби, нарязани фино

1/2 ч галета

1/4 ч настърган пармезан

3 с.л. бяло вино

3 с.л. лимонов сок

Сол и черен пипер

1/2 ч.л. чесън на прах

1/2 ч шунка, нарязана фино

1 с.л. магданоз, нарязан фино

 

Сложете артишока в тенджера с вряща подсолена вода и оставете да къкри около 35 до 40 минути или докато листата могат да се отделят лесно. Отцедете, освежете под течаща студена вода и се оставя да престои с главата надолу, докато изстине. За да направите соса: Сотирайте зеления лук бавно в 2 супени лъжици от олиото, докато поомекне. Добавете гъбите и гответе 2-3 минути, след което добавете галетата и сиренето. Прехвърлете сместа в купа и се оставя да престои, докато изстине. Добавете виното, лимоновия сок и останалото олио. Подправете с чеснова сол, сол и черен пипер, след което се добавя шунката. Пригответе артишока, като издърпате част от листата в центъра и с лъжичка издълбайте всички мъхести места. Напълнете всеки артишок с дресинг и покрийте с магданоз. Увийте всеки артишок във фолио, като оставите отворена горната част. Поставете върху решетка сложете в уреда за опушване в продължение на 1 до 1-1/2 часа.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта