Пролетни рулца със свинско и скариди и сладко-кисел сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За сладко-киселия сос:
1/4 ч ябълков оцет
1 ч.л. соев сос
1/2 ч захар
1 ч вода или сок от ананас
1/2 ч.л. ситно настърган корен джинджифил
1/2 скилидка чесън, счукан
2 с.л. царевично нишесте, смесено с 2 с.л. студена вода
Сол
За рулцата:
225 г смляно свинско
225 г сурови скариди, нарязани ситно
1/2 ч.л. смлени гъби
1/2 ч хикама, обелена, нарязана на кубчета
2 стръка зелен лук, нарязан ситно
3 жълтъка
2 с.л. соев сос
Готови кори за пролетни рулца
Олио за пържене
За да направите соса, комбинирайте оцета, 1 супена лъжица соев сос, захарта, водата, джинджифила и чесъна в малка тенджера. Оставете да заври. Смесете с разреденото царевично нишесте и оставете да къкри 5 минути или до сгъстяване. Подправете на вкус със сол. Дръжте на топло. За рулцата, смесете свинското, скаридите, гъбите, хикамата, зеления лук, жълтъците и 2 супени лъжици соев сос в купа. Разбърква се добре. Оформете около 1 1/2 супени лъжици от сместа в продълговата форма и сложете от едната страна на корите за рулца. Навийте на плътно руло, навлажнете краищата леко с вода, за да се запечатат. Повторете с останалия пълнеж. Изпържете на маслена баня в горещото олио до златисто кафяво. Сервират се цели или нарязани на половинки или третинки. Поднесете със сладко-киселия сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ