Регистрация

Пролетни рулца със свинско

Автор:
radito
|
Дата:
08 Apr
|
Видяна:
156
Оцени рецептата

2 с.л. дървесни гъби

1 ч накиснати, едро нарязани китайски спагети

450 г свинска кайма

226 г нарязани скариди или рачешко месо

1 с.л. рибен сос

1 ч.л. сол

1 ч.л. черен или бял пипер

2 скилидки чесън, нарязани наситно

1/4 ч нарязан червен лук

1/4 ч нарязан див лук

8 кръга оризова кора

Бира

листа мента, босилек и кориандър

зелена салата

краставица, нарязана на филийки

За соса:

1/4 ч счукан чесън

1/2 ч сос от риба

1/3 ч лимонов сок

1 с.л. захар

1 ч.л. чили олио

 

Накиснете гъбите и заделете спагетите. Накълцайте допълнително каймата за по-фина консистенция, сложете я в купа и добавете скаридите или рачешкото, рибения сос, солта, черния пипер, чесъна, лука и дивия лук. Отцедете и подсушете гъбите и ги добавете. Добавете спагетите и смесете добре с ръце. Намажете оризовата кора от всяка страна с бирата и оставете настрана. Покрийте с кърпа, докато работите. Трябват им една или две минути, за да омекнат. Сложете по една пълна супена лъжица от пълнежа в долната една трета на оризовата кора.Сгънете страните и навийте на руло. Запечатайте с разбитото яйце и царевично нишесте. Запържва се в олио, загрято до около 190ºС до златисто. Сервирайте с листа от маруля, гарнитура и сос за потапяне.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта