Пролетни рулца със свинско
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. дървесни гъби
1 ч накиснати, едро нарязани китайски спагети
450 г свинска кайма
226 г нарязани скариди или рачешко месо
1 с.л. рибен сос
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен или бял пипер
2 скилидки чесън, нарязани наситно
1/4 ч нарязан червен лук
1/4 ч нарязан див лук
8 кръга оризова кора
Бира
листа мента, босилек и кориандър
зелена салата
краставица, нарязана на филийки
За соса:
1/4 ч счукан чесън
1/2 ч сос от риба
1/3 ч лимонов сок
1 с.л. захар
1 ч.л. чили олио
Накиснете гъбите и заделете спагетите. Накълцайте допълнително каймата за по-фина консистенция, сложете я в купа и добавете скаридите или рачешкото, рибения сос, солта, черния пипер, чесъна, лука и дивия лук. Отцедете и подсушете гъбите и ги добавете. Добавете спагетите и смесете добре с ръце. Намажете оризовата кора от всяка страна с бирата и оставете настрана. Покрийте с кърпа, докато работите. Трябват им една или две минути, за да омекнат. Сложете по една пълна супена лъжица от пълнежа в долната една трета на оризовата кора.Сгънете страните и навийте на руло. Запечатайте с разбитото яйце и царевично нишесте. Запържва се в олио, загрято до около 190ºС до златисто. Сервирайте с листа от маруля, гарнитура и сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ