Регистрация

Пролетни рулца с тофу и пикантен сос

Автор:
яна маринова
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
236
Оцени рецептата

4 листа тофу за пролетни рулца, прибл. 20 см х 20 см

За соса:

1 средна червена люта чушка (смляна)

1 ч.л. джинджифил (смлян)

1 ч.л. лук (нарязан)

1 с.л. оцет

1 1/2 ч.л. светъл соев сос

1 ч.л. тъмен соев сос

1/2 ч.л. захар

1/2 ч.л. сусамово олио

1/2 с.л. вода

За пълнежа:

4 сушени черни китайски гъби (или големи пресни печурки, около 40 г)

1 стрък целина

1/4 цял морков

1/2 ч.л. сусамово олио

1/4 ч.л. сол

1/4 ч.л. захар

 

1. Съставките за соса се смесват добре.

2. Накиснете сушените гъби за 20 до 30 минути, докато омекнат, след това ги нарежете ситно, заедно със зеленчуците за плънката и бланширайте за 1 минута. Изцеждат се и се добавят подправките.

3. С лъжица разпределете 1/4 от плънката върху всеки лист тофу и навийте като пролетни рулца. Запържете до хрупкаво и златисто.

4. Ако е необходимо, нарежете рулото, така че да се побере в чинията за сервиране. Полейте със соса и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта