Регистрация

Пролетни рулца с тофу

Автор:
тодорова
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
312
Оцени рецептата

1 ч несварен късозърнест ориз

6 сушени гъби шийтаке

1 с.л. растително масло

1 скилидка чесън, счукан

1/2 малък морков, нарязан на тънки филийки

3 аспержи, нарязани на тънки парчета, по диагонал

1/4 ч бамбук, тънко нарязан

1/4 ч Гинко ядки, по желание

2 фурми, без костилките, нарязани

2 стръка зелен лук, нарязани

1 с.л. сос хойсин

2 с.л. соев сос

2 с.л. оризово вино / сухо шери

2 ч.л. сусамово олио

6 сушени листа тофу, накиснати за няколко минути

1 с.л. брашно, смесено с 1 с.л. вода

6 с.л. растително масло, за пържене

 

Покрийте ориза с топла вода и накиснете за 30 минути. Отцедете. Постелете вътрешната страна на стимера с влажен тензух. Сложете ориза върху тензуха. След това покрийте и запарете ориза във вряща вода за 30 минути. Заделете.

Междувременно, покрийте гъбите с топла вода и накиснете за 30 минути. Отцедете добре. Отрежете и изхвърлете стъблата. Нарежете шапчиците на тънки филийки. Заделете.

Поставете тиган на силен огън, докато се сгорещи. Добавете олио, като разклащате съда, така че да се покрият хубаво и стените. Добавете чесъна и гответе, като разбърквате в продължение на 10 секунди. Добавете морковите и аспержите и пържете с разбъркване в продължение на 2 минути. Добавете заделените гъби, бамбука, ядките, фурмите, лука, соса хойсин, соевия сос, оризовото вино или шери и сусамовото олио. Разбъркайте за 2 минути. Добавете ориза и разбъркайте добре. Прехвърля се в купа и оставете настрана.

За да направите рулцата, разпределете около 2 пълни супени лъжици от пълнежа диагонално върху лист тофу. Заделете останалите листа, така че да не се изсушават. Сгънете долния ъгъл над пълнежа, след което сгънете дясната и лявата страна, до получаването на триъгълник. Преобърнете веднъж, за да се покрие плънката. Намажете с четка страните и горната част на триъгълника със смес от брашно и вода. Сгънете, за да се запечата. Покрийте готовите пълнени рулца с влажна кърпа, докато приготвяте останалите.

Сложете тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Добавете 1 до 2 с.л. олио. Сложете рулцата, по две наведнъж, и пържете в продължение на 2 минути от всяка страна или до златисто-кафяво. Прехвърлете в огнеупорна купа и дръжте на топло във фурната (на 100ºС), докато пържите останалите. Поднесете, като срежете всяко рулце на три.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта