Пролетни рулца с тофу
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч несварен късозърнест ориз
6 сушени гъби шийтаке
1 с.л. растително масло
1 скилидка чесън, счукан
1/2 малък морков, нарязан на тънки филийки
3 аспержи, нарязани на тънки парчета, по диагонал
1/4 ч бамбук, тънко нарязан
1/4 ч Гинко ядки, по желание
2 фурми, без костилките, нарязани
2 стръка зелен лук, нарязани
1 с.л. сос хойсин
2 с.л. соев сос
2 с.л. оризово вино / сухо шери
2 ч.л. сусамово олио
6 сушени листа тофу, накиснати за няколко минути
1 с.л. брашно, смесено с 1 с.л. вода
6 с.л. растително масло, за пържене
Покрийте ориза с топла вода и накиснете за 30 минути. Отцедете. Постелете вътрешната страна на стимера с влажен тензух. Сложете ориза върху тензуха. След това покрийте и запарете ориза във вряща вода за 30 минути. Заделете.
Междувременно, покрийте гъбите с топла вода и накиснете за 30 минути. Отцедете добре. Отрежете и изхвърлете стъблата. Нарежете шапчиците на тънки филийки. Заделете.
Поставете тиган на силен огън, докато се сгорещи. Добавете олио, като разклащате съда, така че да се покрият хубаво и стените. Добавете чесъна и гответе, като разбърквате в продължение на 10 секунди. Добавете морковите и аспержите и пържете с разбъркване в продължение на 2 минути. Добавете заделените гъби, бамбука, ядките, фурмите, лука, соса хойсин, соевия сос, оризовото вино или шери и сусамовото олио. Разбъркайте за 2 минути. Добавете ориза и разбъркайте добре. Прехвърля се в купа и оставете настрана.
За да направите рулцата, разпределете около 2 пълни супени лъжици от пълнежа диагонално върху лист тофу. Заделете останалите листа, така че да не се изсушават. Сгънете долния ъгъл над пълнежа, след което сгънете дясната и лявата страна, до получаването на триъгълник. Преобърнете веднъж, за да се покрие плънката. Намажете с четка страните и горната част на триъгълника със смес от брашно и вода. Сгънете, за да се запечата. Покрийте готовите пълнени рулца с влажна кърпа, докато приготвяте останалите.
Сложете тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Добавете 1 до 2 с.л. олио. Сложете рулцата, по две наведнъж, и пържете в продължение на 2 минути от всяка страна или до златисто-кафяво. Прехвърлете в огнеупорна купа и дръжте на топло във фурната (на 100ºС), докато пържите останалите. Поднесете, като срежете всяко рулце на три.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ