Регистрация

Предястие със скариди и джинджифил

Автор:
yasen
|
Дата:
13 Jun
|
Видяна:
597
Оцени рецептата

2 с.л. терияки сос

1 1/2 ч.л. нарязан корен джинджифил

2 с.л. оризов оцет

1 ч.л. сухо шери

1/2 ч.л. захар на пясък

Щипка сол

226 г големи скариди, сварени, обелени, почистени от вената

1/2 краставица средно голяма, обелена, нарязана на пръчици

 

В малка тенджера сложете терияки соса и оставете да заври. Намалете огъня до слаб, добавете джинджифила и оставете да къкри, докато течността се редуцира, около 3 минути. Добавете оцета, шерито, захарта и солта и се разбърква хубаво. Оставете да къкри 3 минути. В стъклен контейнер, достатъчно голям, за да побере скаридите на един слой, подредете скаридите и изсипете терияки сместа. Разклатете, за да се покрият хубаво. Покрийте с найлон и се съхранява в хладилник в продължение на най-малко 3 часа. Използвайте решетъчна лъжица, за да извадите скаридите в чиния за сервиране. Изсипете маринатата в малка купа и поднесете като сос за потапяне със скаридите и краставицата.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта