Регистрация

Предястие с пилешки дробчета

Автор:
Генчев
|
Дата:
10 Apr
|
Видяна:
311
Оцени рецептата

450 г пилешки дробчета

3/4 ч пилешка мазнина

1 ч едро нарязан лук

4 твърдо сварени яйца, белени

1 ч.л. сол

щипка пипер

 

Измийте пилешките дробчета и подсушете с кърпа. Заделете. Нарежете пилешката мазнина и я сложете в тиган с лука. Сотирайте, като разбърквате от време на време, за да не загори лукът. Гответе докато лукът леко покафенее и мазнината се стопи. Извадете лука и оставете настрана. Течната пилешка мазнина се изсипва в чаша и се оставя настрана. Сложете дробчетата в същия тиган с 3 супени лъжици течна мазнина и запържете леко, до готовност. Добавете още мазнина, ако е необходимо. Охладете леко. Сложете в купата на пасатор и пасирайте дробчетата с твърдо сварените яйца и лука. Поставете сместа в купа, добавете сол, черен пипер и около 1/4 чаша течна мазнина. Разбърква се, докато всички съставки са добре смесени. Напълнете една добре намазана формичка и оставете в хладилника. Сервирайте с хапки ръжен хляб.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта