Предястие с пилешки дробчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г пилешки дробчета
3/4 ч пилешка мазнина
1 ч едро нарязан лук
4 твърдо сварени яйца, белени
1 ч.л. сол
щипка пипер
Измийте пилешките дробчета и подсушете с кърпа. Заделете. Нарежете пилешката мазнина и я сложете в тиган с лука. Сотирайте, като разбърквате от време на време, за да не загори лукът. Гответе докато лукът леко покафенее и мазнината се стопи. Извадете лука и оставете настрана. Течната пилешка мазнина се изсипва в чаша и се оставя настрана. Сложете дробчетата в същия тиган с 3 супени лъжици течна мазнина и запържете леко, до готовност. Добавете още мазнина, ако е необходимо. Охладете леко. Сложете в купата на пасатор и пасирайте дробчетата с твърдо сварените яйца и лука. Поставете сместа в купа, добавете сол, черен пипер и около 1/4 чаша течна мазнина. Разбърква се, докато всички съставки са добре смесени. Напълнете една добре намазана формичка и оставете в хладилника. Сервирайте с хапки ръжен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ