Поширан морски език със скариден сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Масло или маргарин
680 г замразени филета морски език
2 с.л. ситно нарязан зелен лук или шалот
сол и черен пипер
3/4 ч сухо бяло вино
4 с.л. масло или маргарин
2 с.л. брашно
1 ч лека сметана или мляко
130 г консерва средни скариди, изплакнати и отцедени
нарязан магданоз
1. Намажете леко с масло плитка, топлоустойчива, неметална тавичка.
2. Поставете замразените рибни филета в тавичката и сгорещете, покрити, в микровълновата фурна за 2 минути.
3. Отделете филетата и ги подредете в тавичка. Поръсете рибата с нарязания зелен лук, сол и черен пипер на вкус. Изсипете виното върху рибата. Гответе, покрито с прозрачна найлонова обвивка, в микровълновата фурна за 8 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица. Поливайте рибата на няколко пъти със соса по време на готвене.
4. Поставете приготвената риба в топлоустойчива, неметална чиния за сервиране и заделете течността.
5. В малка, топлоустойчива, неметална купа, разтопете 4 супени лъжици масло в микровълновата фурна за 30 секунди.
6. Смесете с брашното до гладкост.
7. Постепенно прибавете сметаната, до гладкост.
8. Върнете соса в микровълновата фурна и гответе, непокрито, от 3 до 4 минути или докато сосът се сгъсти и стане гладък. Разбърква се от време на време. Оставете настрана.
9. Върнете заделената течност от рибата в микровълновата фурна гответе непокрито, от 4 до 6 минути или докато течността се редуцира до 1/2 чаша.
10. Смесете рибената течност и скаридите със соса.
11. Полейте рибата с така получения сос. Сложете, непокрито, в микровълновата фурна от 1 до 2 минути или докато се стопли.
12. Гарнира се със ситно нарязан магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ