Регистрация

Поширан морски език със скариден сос

Автор:
Жени Христова
|
Дата:
19 Apr
|
Видяна:
520
Оцени рецептата

Масло или маргарин

680 г замразени филета морски език

2 с.л. ситно нарязан зелен лук или шалот

сол и черен пипер

3/4 ч сухо бяло вино

4 с.л. масло или маргарин

2 с.л. брашно

1 ч лека сметана или мляко

130 г консерва средни скариди, изплакнати и отцедени

нарязан магданоз

 

1. Намажете леко с масло плитка, топлоустойчива, неметална тавичка.

2. Поставете замразените рибни филета в тавичката и сгорещете, покрити, в микровълновата фурна за 2 минути.

3. Отделете филетата и ги подредете в тавичка. Поръсете рибата с нарязания зелен лук, сол и черен пипер на вкус. Изсипете виното върху рибата. Гответе, покрито с прозрачна найлонова обвивка, в микровълновата фурна за 8 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица. Поливайте рибата на няколко пъти със соса по време на готвене.

4. Поставете приготвената риба в топлоустойчива, неметална чиния за сервиране и заделете течността.

5. В малка, топлоустойчива, неметална купа, разтопете 4 супени лъжици масло в микровълновата фурна за 30 секунди.

6. Смесете с брашното до гладкост.

7. Постепенно прибавете сметаната, до гладкост.

8. Върнете соса в микровълновата фурна и гответе, непокрито, от 3 до 4 минути или докато сосът се сгъсти и стане гладък. Разбърква се от време на време. Оставете настрана.

9. Върнете заделената течност от рибата в микровълновата фурна гответе непокрито, от 4 до 6 минути или докато течността се редуцира до 1/2 чаша.

10. Смесете рибената течност и скаридите със соса.

11. Полейте рибата с така получения сос. Сложете, непокрито, в микровълновата фурна от 1 до 2 минути или докато се стопли.

12. Гарнира се със ситно нарязан магданоз.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта