Постни зелеви сарми
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч ориз
4 ч вода
1 средно голяма зелка
2 големи глави лук, нарязан
114 г масло
1 ч гъби, нарязани
1 с.л. сол
1 ч.л. пипер (или на вкус)
450 г консерва домати
1 кубче бульон
Доматен сок или вода, колкото е необходимо
Смесете ориза и водата в тенджера. Оставете да заври, като разбърквате леко, покрийте и оставете да къкри за 20 минути. Поставете в голяма купа, за да се охлади. Почистете зелката от сърцевината и я сложете в голяма тенджера, наполовина пълна с вода, покрийте с капак и оставете да заври. Гответе за около 2 минути. Извадете с дървена лъжица. Отделете външните листа. В голям тиган, леко задушете нарязания наситно лук в разтопено масло. Добавете лука и гъбите при ориза, разбъркайте внимателно, но не на каша. Добавете сол и черен пипер на вкус. Сложете отстранените листа зеле на дъното на тавичка за печене. Поставете голяма лъжица от пълнежа на дъното на всеки лист, прегънете краищата навътре и навийте сармичките. Подредете на един слой в тавата и покрийте с още листа зеле. Нарежете едро доматите и изсипете върху сармите. Добавете бульона, покрийте и печете в предварително загрята на 160С фурна за около 2 часа. Добавете доматен сок или вода, ако е необходимо, трябва да има около 10 см на течност на дъното.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ