Регистрация

Плато антипасти

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
04 Apr
|
Видяна:
1576
Оцени рецептата

За дресинга:

1/2 ч зехтин или салатно олио

1 ч.л. сол

1/8 ч.л. натрошен червен пипер

1 скилидка чесън

1/4 ч лимонов сок

1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер

1 с.л. наситнен пресен босилек (*Или 1 чаена лъжичка сушен босилек)

За салатата:

1 с.л. сол

226 г паста радиатори или по избор

1/2 ч червена чушка, нарязана на кубчета

1/2 ч зелена чушка, нарязана на кубчета

113 г сирене проволоне, нарязано на кубчета

566 г консерва боб, отцеден

113 г салам (нарязани на четвъртинки филийки)

1/4 чаша малки черни маслини, без костилки

1 с.л. олио за салата

4 средни гъби, измити и нарязани

2 с.л. нарязан магданоз

 

ЗАБЕЛЕЖКА: Направете първо дресинга в буркан с плътно затваряща се капачка, като смесите олиото, лимоновия сок, сол, черен пипер, червен пипер, чесън и босилек. Разклатете добре, за да се смесят съставките.

Сварете пастата в широка тенджера с вряща подсолена вода с малко зехтин. Добавете пастата и оставете да заври. Варете непокрито като се разбърква от време на време с дълга вилица, за да не залепва, до омекване - 7 - 8 минути. Отцедете добре, не изплаквайте. Сложете пастата в голяма купа, добавете дресинга и разбъркайте. Охлажда се напълно. Добавете зелените и червени чушки, нарязаните гъби, сиренето, боба, салама, маслините и магданоза, разбъркайте. Покрийте купата и оставете в хладилника за 1 час преди сервиране.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта