Регистрация

Писия с гъбен сос и естрагон в микровълнова фурна

Автор:
Симона Кръстева
|
Дата:
31 May
|
Видяна:
225
Оцени рецептата

2 с.л. масло или маргарин

1/2 ч нарязан лук

1/2 ч.л. сушени листа естрагон

226 г консерва нарязани гъби

1 ч заквасена сметана

2/3 ч лека сметана

1 1/2 ч.л. червен пипер

1 ч.л. сол

1 с.л. брашно

1/2 с.л. сушен магданоз

680 г писия, филе

 

1. В топлоустойчив неметален съд, разтопете маслото в микровълновата фурна за 30 секунди. Добавете нарязания лук и сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 3 минути или докато лукът омекне.

2. Добавете естрагона и гъбите при лука и сгорещете, покрити в микровълновата фурна за 3 минути.

3. В малка купа смесете заквасената сметана, леката сметана, червения пипер, солта и брашното. Добавете ги към сместа с лук и гъби. Сгорещете, непокрито за 2 минути в микровълновата фурна. Разбърква се. Сгорещете, непокрито, за още 2 минути в микровълновата фурна.

4. В намазана с масло тавичка, подходяща за микровълновата фурна, изсипете половината от гъбения сос. Подредете филетата отгоре. Полейте с останалия гъбен сос върху рибата. Поръсете с магданоз.

5. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 7 минути или докато рибата се люспи лесно с вилица.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта