Регистрация

Пилешко фондю в джинджифилов бульон

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
307
Оцени рецептата

4 ч пилешки бульон

2/3 ч бяло вино или 1/4 ч ябълков или оризов оцет

2 лимона, резенчета

2 скилидки чесън, счукан

2 с.л. джинджифил, настърган

2 ч.л. захар

450 г пилешки гърди, обезкостени, без кожа

1/2 глава броколи

1 лятна жълта тиква или тиквички

2 ч къдрава маруля

1 сладка червена или зелена чушка

113 г гъби

лютив чили сос (рецептата следва)

чеснов сос (рецептата следва)

За чесновия сос:

1/2 ч заквасена сметана или нискомаслено кисело мляко или смес от двете

2 скилидки чесън, счукан

1/4 ч магданоз, пресен, нарязан

За лютия чили сос:

1/3 ч вода

2 с.л. лимонов сок или сок от лайм

1 с.л. соев сос, с ниско съдържание на натрий

1 ч.л. захар

1/4 ч.л. лют пипер люспи

 

На бульона: В съд за фондю или електрически тиган комбинирайте пилешкия бульон, бялото вино, резените лимон, чесъна, джинджифила и захарта. Точно преди сервиране, сложете да заври на слаб огън.

На пилето и зеленчуците: Нарежете пилето на парчета и сложете в чиния за сервиране. Нарежете броколите, тиквата, марулята и чушките на хапки, подредете ги заедно с гъбите на отделен поднос.

С дълги фондю вилици, набодете пилешкото или зеленчуците; потопете в кипящия фондю бульон и оставете да се сготвят. Сварете пилешките парчета, докато вече не са розови отвътре, а зеленчуците докато омекнат.

Сервира се с лют чили сос и чеснов сос за потапяне.

На чесновия сос:

В малка купа се комбинират заквасената сметана, чесъна и магданоза.

За лютия чили сос:

В малка купа, смесете водата, лимоновия сок, соевия сос, захарта и лютия пипер.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта