Пилешко фондю в джинджифилов бульон
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 ч пилешки бульон
2/3 ч бяло вино или 1/4 ч ябълков или оризов оцет
2 лимона, резенчета
2 скилидки чесън, счукан
2 с.л. джинджифил, настърган
2 ч.л. захар
450 г пилешки гърди, обезкостени, без кожа
1/2 глава броколи
1 лятна жълта тиква или тиквички
2 ч къдрава маруля
1 сладка червена или зелена чушка
113 г гъби
лютив чили сос (рецептата следва)
чеснов сос (рецептата следва)
За чесновия сос:
1/2 ч заквасена сметана или нискомаслено кисело мляко или смес от двете
2 скилидки чесън, счукан
1/4 ч магданоз, пресен, нарязан
За лютия чили сос:
1/3 ч вода
2 с.л. лимонов сок или сок от лайм
1 с.л. соев сос, с ниско съдържание на натрий
1 ч.л. захар
1/4 ч.л. лют пипер люспи
На бульона: В съд за фондю или електрически тиган комбинирайте пилешкия бульон, бялото вино, резените лимон, чесъна, джинджифила и захарта. Точно преди сервиране, сложете да заври на слаб огън.
На пилето и зеленчуците: Нарежете пилето на парчета и сложете в чиния за сервиране. Нарежете броколите, тиквата, марулята и чушките на хапки, подредете ги заедно с гъбите на отделен поднос.
С дълги фондю вилици, набодете пилешкото или зеленчуците; потопете в кипящия фондю бульон и оставете да се сготвят. Сварете пилешките парчета, докато вече не са розови отвътре, а зеленчуците докато омекнат.
Сервира се с лют чили сос и чеснов сос за потапяне.
На чесновия сос:
В малка купа се комбинират заквасената сметана, чесъна и магданоза.
За лютия чили сос:
В малка купа, смесете водата, лимоновия сок, соевия сос, захарта и лютия пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ