Пилешки пръстчета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 обезкостени пилешки гърди, по 113 г всяка
2 с.л. нискомаслено кисело мляко
12 солени бисквити или крекери, натрошени
1 ч.л. сушена мащерка
1/2 ч.л. сушен риган
1/4 ч.л. къри на прах
Сол
За соса за потапяне:
1/2 ч нискомаслено кисело мляко
2 с.л. кетчуп
2 с.л. ситно нарязана целина
2 с.л. светъл соев сос
1/2 ч.л. ситно накълцан чесън
прясно смлян черен пипер
1. Нарежете гърдите на 8 еднакви ленти. В купа, смесете пилешките ленти и киселото мляко. Разбъркайте леко, така че да се покрие всяко парче равномерно.
2. В плитка чиния, смесете трохите, мащерката, ригана и кърито. Оваляйте хубаво всяка лента пилешко в сместа.
3. Сложете в тавичка или тиган. Повторете с останалите ленти, докато всички са покрити и подредени на един слой в тавата.
4. Печете на 190ºС за 25 минути или докато трохите леко покафенеят и месото е хрупкаво. Извадете от фурната и поръсете със сол на вкус. Поднесете със сос.
На соса за потапяне:
Смесете всички съставки и подправете с черен пипер на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ