Регистрация

Пилешки пръстчета

Автор:
пеева
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
323
Оцени рецептата

3 обезкостени пилешки гърди, по 113 г всяка

2 с.л. нискомаслено кисело мляко

12 солени бисквити или крекери, натрошени

1 ч.л. сушена мащерка

1/2 ч.л. сушен риган

1/4 ч.л. къри на прах

Сол

За соса за потапяне:

1/2 ч нискомаслено кисело мляко

2 с.л. кетчуп

2 с.л. ситно нарязана целина

2 с.л. светъл соев сос

1/2 ч.л. ситно накълцан чесън

прясно смлян черен пипер

 

1. Нарежете гърдите на 8 еднакви ленти. В купа, смесете пилешките ленти и киселото мляко. Разбъркайте леко, така че да се покрие всяко парче равномерно.

2. В плитка чиния, смесете трохите, мащерката, ригана и кърито. Оваляйте хубаво всяка лента пилешко в сместа.

3. Сложете в тавичка или тиган. Повторете с останалите ленти, докато всички са покрити и подредени на един слой в тавата.

4. Печете на 190ºС за 25 минути или докато трохите леко покафенеят и месото е хрупкаво. Извадете от фурната и поръсете със сол на вкус. Поднесете със сос.

На соса за потапяне:

Смесете всички съставки и подправете с черен пипер на вкус.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта