Регистрация

Пилешки пай

Автор:
Надежда
|
Дата:
28 May
|
Видяна:
941
Оцени рецептата

2 половинки пилешки гърди

6 пилешки бутчета

Сол

Пипер

2 с.л. масло

2 с.л. олио

1 консерва пилешки бульон

1 малка глава лук, нарязана на четвъртинки

1 стрък целина, нарязан на парчета от по 2,5 см

1 малък морков, обелен, нарязан на парчета

1/4 ч разтопено масло

1/4 ч брашно

2 с.л. смлян естрагон

1 ч перлени лукчета, обелени

1 средно голям картоф, обелен, нарязан на тънки филийки

4 малки моркова, нарязани на тънки диагонални филийки

2 ч розички броколи

1 1/2 ч печурки, нарязани на четвъртинки

Тесто за пай

2 жълтъка, разбити

 

Овкусете пилешкото със сол и пипер. Разтопете 2 супени лъжици масло и олиото заедно в тенджера. Добавете пилето и запържете. Добавете пилешкия бульон, нарязания на четвъртинки лук, парчетата целина и парченцата морков и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, докато пилето омекне, 20-30 минути. Оставете да изстине. Покрийте и се съхранява в хладилник за една нощ. На следващия ден, отстранете изплувалата на повърхността мазнина. Сгорещете бульона и извадете пилето. Махнете кожата и костите и нарежете месото на парчета и оставете настрана. Прецедете бульона. Редуцирайте на силен огън до три чаши. Смесете 1/4 чаша разтопено масло и брашното в тенджера и постепенно добавете бульона. Оставете да заври и се вари 1 минута. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Прибавете естрагона. Кипнете перления лук, картофите, нарязаните моркови и броколи отделно във вряща вода, докато омекнат, 5-10 минути. Отцедете. Разбъркайте със свареното пиле, варените зеленчуци и гъбите. Смесете със соса с естрагон. Разпределете сместа в 4 дълбоки купички за печене. Разточете тестото и изрежете кръгове с подходяща големина, така че да остане около 2,5 см тесто извън съдовете, които ще използвате. Намажете ръбовете на съдовете с яйчен жълтък и сложете тестото отгоре. Навийте ръбовете на руло. Направете малки срезове отгоре, за да излиза парата. Намажете с яйчен жълтък. Печете на 200С до златисто кафяво - 20-30 минути.





Виж още от категория "Зеленчуци"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта