Пилешки пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 половинки пилешки гърди
6 пилешки бутчета
Сол
Пипер
2 с.л. масло
2 с.л. олио
1 консерва пилешки бульон
1 малка глава лук, нарязана на четвъртинки
1 стрък целина, нарязан на парчета от по 2,5 см
1 малък морков, обелен, нарязан на парчета
1/4 ч разтопено масло
1/4 ч брашно
2 с.л. смлян естрагон
1 ч перлени лукчета, обелени
1 средно голям картоф, обелен, нарязан на тънки филийки
4 малки моркова, нарязани на тънки диагонални филийки
2 ч розички броколи
1 1/2 ч печурки, нарязани на четвъртинки
Тесто за пай
2 жълтъка, разбити
Овкусете пилешкото със сол и пипер. Разтопете 2 супени лъжици масло и олиото заедно в тенджера. Добавете пилето и запържете. Добавете пилешкия бульон, нарязания на четвъртинки лук, парчетата целина и парченцата морков и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри, докато пилето омекне, 20-30 минути. Оставете да изстине. Покрийте и се съхранява в хладилник за една нощ. На следващия ден, отстранете изплувалата на повърхността мазнина. Сгорещете бульона и извадете пилето. Махнете кожата и костите и нарежете месото на парчета и оставете настрана. Прецедете бульона. Редуцирайте на силен огън до три чаши. Смесете 1/4 чаша разтопено масло и брашното в тенджера и постепенно добавете бульона. Оставете да заври и се вари 1 минута. Подправете на вкус със сол и черен пипер. Прибавете естрагона. Кипнете перления лук, картофите, нарязаните моркови и броколи отделно във вряща вода, докато омекнат, 5-10 минути. Отцедете. Разбъркайте със свареното пиле, варените зеленчуци и гъбите. Смесете със соса с естрагон. Разпределете сместа в 4 дълбоки купички за печене. Разточете тестото и изрежете кръгове с подходяща големина, така че да остане около 2,5 см тесто извън съдовете, които ще използвате. Намажете ръбовете на съдовете с яйчен жълтък и сложете тестото отгоре. Навийте ръбовете на руло. Направете малки срезове отгоре, за да излиза парата. Намажете с яйчен жълтък. Печете на 200С до златисто кафяво - 20-30 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ