Регистрация

Пилешки кюфтенца

Автор:
alexander
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
207
Оцени рецептата

2 ч пилешко, ситно нарязано, сварено

1 ч.л. сол

2 с.л. наситнен пресен магданоз

1 с.л. лимонов сок

1 1/4 ч брашно

2 с.л. бакпулвер

1 яйце, разбито

2/3 ч мляко

олио за пържене

За соса с мед:

1 ч синапено семе

1 ч бял винен оцет

2 яйце, разбито

3/4 ч мед

1/4 ч.л. сол

 

1. В голяма купа, смесете пилето със сол, магданоз и лимонов сок. Заделете настрана за 15 минути. В друга голяма купа, смесете брашното, бакпулвера, яйцето и млякото. Разбъркайте.

2. Добавете пилето при брашнената смес и разбъркайте добре.

3. В голям тиган, сгорещете олио до 190º. Капнете по 1 супена лъжица от тестото в горещото олио и запържете на партиди, в продължение на 2 минути, докато се зачервят кюфтенцата. Отцедете върху хартиени кърпи и сервирайте с медения сос за потапяне.

На соса:

1. Комбинирайте синапеното семе и оцета в малка купа и оставете настрана за 30 минути или за през нощта.

2. В тенджера с двойно дъно или на водна баня на умерен огън, смесете оцета с яйцата, меда и солта. Варете около 20 минути, докато се сгъсти, като се разбърква често.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта