Пилешки крилца с джинджифил
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г пилешки крилца
1/4 ч тъмен царевичен сироп
1/4 ч соев сос
1 с.л. царевично олио
2 ч.л. смлян пресен джинджифил
2 с.л. сухо шери
113 г много малки гъби
1/2 нарязани бамбукови кълнове
2 стръка зелен лук, нарязани на парчета от по 5 см
1/2 ч пилешки бульон
1 с.л. царевично нишесте
2 с.л. вода
Сложете крилцата в плитка тавичка. В малка купа, смесете царевичния сироп и соевия сос. Залейте пилешките крилца; разбъркайте хубаво, за да се покрият. Мариновайте 30 минути. Отцедете и заделете маринатата. В голям тиган, сгорещете царевичното олио на умерен огън. Добавете пилешките крилца и джинджифила и пържете като разбърквате за 2 минути. Прибавете запазената марината и шерито. Добавете гъбите, бамбука и зеления лук, като разбърквате често и гответе 2 минути. Добавете пилешкия бульон. Оставете да кипне. Намалете огъня, покрийте и оставете да къкри 20 минути или докато омекнат. Извадете крилцата в чиния за сервиране и дръжте на топло. Смесете царевичното нишесте и водата, до гладкост. Прибавете в тигана. При постоянно бъркане, оставете да ври на умерен огън и варете 1 минута. Полейте върху пилешките крилца. За 4 порции.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ