Регистрация

Пилешки еклери

Автор:
jordana
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
292
Оцени рецептата

2 с.л. масло

1/4 ч брашно

1 яйце

1/4 ч швейцарско сирене (настъргано)

2 ч пилешко (сварено, фино нарязано)

1/4 ч целина (нарязана ситно)

2 с.л. чушлета (нарязани)

2 с.л. сухо бяло вино

1/4 ч майонеза

 

Разтопете маслото в 1/4 чаша вряща вода. Добавете брашното и щипка сол, разбъркайте енергично. Гответе като разбърквате, докато сместа образува топка, която не се отделя. Сваля се от огъня и се охлажда леко. Добавете яйцето и разбийте енергично, докато стане гладка. Смесете със сиренето. Капнете от тестото върху намазана с масло тава, като се използва 1 равна чаена лъжичка за всеки еклер. Печете на 200С за 20 минути. Извадете от фурната, охладете и разполовете. Смесете останалите съставки, 1/2 чаена лъжичка сол и щипка черен пипер. Напълнете всеки еклер с 2 супени лъжици от сместа.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта