Регистрация

Пилешки дробчета с лук и гъби

Автор:
marto
|
Дата:
24 Feb
|
Видяна:
444
Оцени рецептата

450 г пилешки дробчета

1/2 ч брашно

1/2 ч.л. сол

2 ч.л. чесън на прах

1/2 ч.л. пипер или сушен босилек

1 голяма глава лук, едро нарязан

1 ч гъби, нарязани едро

1/2 ч маргарин или

3 с.л. зехтин

 

Смесете брашното, чесъна на прах, солта и черния пипер в купа или пластмасова торбичка. Оваляйте дробчетата в сместа много добре. Заделете в хартиена чиния. Сгорещете 2 с.л. маргарин или олио в тиган и запържете лука, докато стане прозрачен. Извадете лука и оставете настрана. В чист тиган загрейте 1/4 чаша маргарин или 3-4 с.л. олио на умерен до силен огън. Поставете дробчетата в тигана едно до друго. Веднага след като започнат да покафеняват по краищата, обърнете дробчетата и сложете лука и гъбите; намалете огъня. Ако е необходимо, добавете още маргарин. Запържете бавно и нежно за още 2 или 3 минути на умерен огън или до готовност. Свалете от огъня и поднесете.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта