Регистрация

Пилешки гърди с пармезан

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
09 Apr
|
Видяна:
177
Оцени рецептата

1/2 ч галета

1/4 ч настърган пармезан

680 г обезкостени пилешки гърди

2 яйца, на стайна температура

3 с.л. зехтин

1 ч настъргана моцарела

226 г консерва доматен сос

1 ч.л. сушени италиански подправки

1/4 ч.л. чеснова сол

Настърган пармезан

 

1. На восъчна хартия се комбинират галетата и 1/4 чаша настърган пармезан.

Потопете пилешките гърди първо в яйце и след това в сместа с галета, докато се покрият хубаво.

2. Загрейте олиото в голям съд, подходящ за микровълновата фурна и го поставете върху керамичен котлон. Запържете за кратко пилето от двете страни.

3. В малка купа смесете доматения сос, италианските подправки и чесновата сол. Полейте пилешкото с доматения сос.

4. Поръсете с настъргана моцарела.

5. Сложете съда, покрит с восъчна хартия, в микровълновата фурна за 5 - 6 минути или докато сосът стане на мехурчета, а пилето омекне. Поръсете с настърган пармезан и върнете във фурната за още 30 секунди или докато сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Предястия"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта